El problema ético del mal menor

El Professor Fornasari ha dut a terme aquesta xerrada durant els últims anys en universitats a nivell internacional, com la Universidad de Valparaíso, a Xile.  En aquesta, es vol aprofundir en el concepte i es volen posar en relleu aplicacions i perspectives novedoses pel que fa al mal menor.

El proper dilluns 18 de febrer a les 15:30 l’aula 1 de la Facultat de Dret serà l’escenari de la xerrada “El problema ético del mal menor”. L’activitat està organitzada per la Unitat Docent de Dret Penal i Criminologia de la UAB hi participarà Gabriele Fornasari, Catedràtic en dret penal de la Universitat de Trento, al nord d’Itàlia. El Professor Fornasari ha dut a terme aquesta xerrada durant els últims anys en universitats a nivell internacional, com la Universidad de Valparaíso, a Xile.
El mal menor és un principi ètic que justifica la elecció de un mal per tan d’evitar un altre mal pitjor. El concepte en qüestió ha estat discutit i estudiat des de segles llunyans, sobretot en la filosofia, i es pot fer palès en sistemes electorals, tècniques psicològiques o en medicina. En aquesta xerrada es vol aprofundir en el concepte i es volen posar en relleu aplicacions i perspectives novedoses pel que fa al mal menor.
Gabriele Fornasari es va llicenciar en dret a la Universitat de Bolonia i es va doctorar a la Universitat de Parma el 1992. Primer va ser Professor a la Universitat de Gènova, i avui en dia és professor de Dret Penal a la Universitat de Trento i Director de la Scuola di Dottorato in Studi Giuridici Comparati ed Europei, al mateix centre. També ha estat professor visitant a la Universitat de Gottingen (Alemanya). A més, ha estat director científic de varis projectes d’investigació nacionals i internacionals, i des del 2014 és director de la revista “Diritto penale XXI Secolo.

Es necessària la inscripció abans del dijous 14 de febrero a través del mail miriam.cugat@uab.cat

Més informació: Mal menor